NaturMedicin&Hälsa Nr 3

noh3Utdrag från Nr 3

Vegetarisk mat: Är det så nyttigt som det låter? – Steven Acuff

Omfattande internationell forskning har övertygande visat att cancer främst beror på näringsintag och konsumtion av tobak. Andra faktorer har en sekundär roll, särskilt den kraftigt övervärderade genetiska faktorn. Vetenskapliga studier har gett blandade resultat när det gäller att visa om kvinnor som är vegetarianer skyddas från bröstcancer av sitt sätt att äta eller inte. Naturbefolkningar över hela världen har alltid inkluderat animalisk mat, när det har funnits att tillgå. Bantufolket i Afrika brukar framhållas som hälsosamma vegetarianer, men de som bor i inlandet och inte har tillgång till fisk- eller skaldjur, äter insekter och myror. I sina försök att överleva genom historien har så kallade primitiva samhällen aldrig levt på uteslutande vegetabilisk kost. Här kan du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på om du är vegetarian eller vegan. Om vikten av kolhydrater och proteiner, mjölkprodukter, soja, fytinsyra i sojabönor mm. Alla oavsett om du är vegetarian eller inte kan ha stor glädje av att läsa denna artikel, och du får reda på mycket bra information om vad man bör undvika och vilka alternativ som finns att tillgå.

Tarmplack: En beläggning som orsakar självförgiftning – Georg och Ullalii Arvidsson

Plack är den beläggning som ligger under den normala avföringen, närmast tarmväggen.

När slembildande föda och slemmiga restprodukter från ämnesomsättningen fastnar och torkar inuti tarmen förvandlas den till en klibbig, fastklistrad substans (plack) som håller kvar matrester (osmält föda) i tarmen och tarmen blir förstoppad.

Förstoppning är när tarmen tömmer sig mindre än 2 ggr/dag. 80 % av kroppens immunförsvar är lokaliserat till tarmsystemet.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *