NaturMedicin&Hälsa Nr 2

Steven Acuff skriver om

Fett och olja: Det stora missförståndet

Forskningen har konstaterat ett samband mellan HÄRDAT FETT och sjukdomar som åderförkalkning, diabetes, fetma, nedsatt immunförsvar, ofruktbarhet, problem med ben och senor och t o m. Cancer. Margarin provocerar fram en ökning av kolesterolet i kroppen som en skyddsåtgärd mot detta onaturliga fett. Samtidigt har det inte bevisats att smör skulle orsaka en kroniskt hög kolesterolnivå. På grund av margarinreklamen glömmer folk att SMÖR länge har varit ett grundläggande livsmedel för friska befolkningar runt om i världen och en viktig källa för vitaminerna A,D och E. Problemet med fett är att folk inte anar hur mycket dåligt, dolt fett de äter i bröd, bakverk och annan färdiglagad mat. Den största missuppfattningen gäller tanken att man blir tjock av fett. Folk kunde glömma tråkiga dieter, den hemska fettsugningen och andra elaka ingrepp om de förstod hela sammanhanget bättre. Vissa hälsoproblem som t.ex. nedsatt sköldkörtelfunktion kan faktiskt starkt bidra till övervikt och fetma men alla har en mycket stor fördel av att dagligen äta det fett som kroppen behöver och att undvika de fetter som saboterar hälsan.

Läs mer om vilket fett som är att föredra och vilket du ska undvika. Vad som är viktigt att tänka på för vegetarianer, Omega 3 och Omega 6, ägg, betakaroten, kolesterol, härdat fett och mycket mera.

I artikeln Söt sötare sötast av Bo Engborg behandlas det vita sockrets nackdelar och vilka alternativ som finns att tillgå.

För att matsmältningen ska fungera optimalt behöver kroppen vitaminer, mineraler, enzymer, bakterier, fibrer, vätska och långsamma kolhydrater. När man tillverkar vitt socker tar man bort vitaminer, mineraler, enzymer, bakterier, fibrer, vätska och långsamma kolhydrater. I flera produkter tillsätts vitt socker av slentrian, t.ex. i matbröd och färdiglagade rätter. Socker är också mycket fettbildande, ett högt intag av socker kan flerfaldiga halterna av kolesterol och kortison. Vi får läsa om socker och diabetes, att socker är mat åt jästsvampar och olika alternativ till det vita sockret.

Bo Engborg skriver också om Hjärnans meridian och behandlingserfarenheter ”fallbeskrivningar” av Su Jok.

Hur hänger hjärna och hjärta ihop? När professor Park Jae Woo grundare av Su Jok funderade på vad det är som omger ”tanken”, snarare än vad som omger hjärtat kom han fram till att det borde vara hjärnan i stället.

Lena Altin skriver om Klassisk homeopati

Natrium Muriaticum är ett av de vanligast förekommande konstitutionella homeopatiska läkemedlen i Sverige. I vårt samhälle kan en person lätt hamna i ett tillstånd där vi behöver

Na Mu. på grund av att han/hon uppfostrats att uppföra sig och hålla kontroll på sina känslor. Personen kan vara så duktig på att kontrollera sina smärtsamma känslor att han/hon aldrig visar dem utåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *